Nieuws | Deswarte

Nieuws

Deswarte en Maeyaert in Voka Magazine.

Maeyaert legt zich toe op algemene metaalconstructie.

“Dat resulteert onder meer in enkelvoudige plaat- en buisonderdelen, lassamenstellingen en bordessen voor machinebouwers”, verduidelijkt Koen Dejonghe.

Deswarte bouwt dan weer turn-key projecten onder andere in de recyclage en machines voor intern transport van bulkgoederen, zoals graan, hout, voeding en producten bestemd voor overslag.

De activiteiten van de ondernemingen zijn erg complementair, waardoor we onze klanten naast de machines ook alle relevante ondersteuningsconstructies volledig in eigen beheer kunnen aanbieden.” Nicolas Vanhoutte, schoonzoon van Koen Dejonghe en met veel ervaring in de bouwsector, leidt als plantmanager de integratie in goede banen. “Sinds kort werkt iedereen onder hetzelfde dak”, legt hij uit. “We verhuisden naar Oekene. Daar beschikken we over alle nodige faciliteiten en zijn er bovenop nog extra uitbreidingsmogelijkheden.

We hebben er alle ruimte om de harmonie tussen onze medewerkers en ons goed uitgerust machinepark nog beter te laten renderen.” Hogere capaciteit Recent nam Maeyaert het ERP-systeem Ridder in gebruik. “De combinatie van dit volledig geïntegreerde sturingspakket en de nieuwe site verhoogt onze capaciteit en zal toelaten om onze klanten nog sneller en beter te bedienen.

Eenmaal het ERP-pakket bij Maeyaert volledig is uitgerold, willen we er ook bij Deswarte mee aan de slag gaan. De wisselwerking tussen onze ondernemingen biedt nog andere voordelen.

De knowhow van lassers en engineers kunnen we bij beide bedrijven optimaal gebruiken. We hebben bijvoorbeeld al veel ervaring met buislaseren, wat een efficiëntere opbouw van machines faciliteert”, aldus Koen Dejonghe. “Terwijl we nu bezig zijn om de integratie tussen Deswarte en Maeyaert te optimaliseren, kijken we tegelijk ook uit om ons team verder te versterken.

Ons team bestaat uit 135 medewerkers en extra ingenieurs, lassers, logistieke specialisten en machineoperatoren zijn altijd welkom

 

Deswarte & Maeyaert NV samen op een nieuwe locatie

  • Vanaf 3 januari bundelen Deswarte en Maeyaert NV hun krachten op onze nieuwe locatie: 𝐉𝐚𝐤𝐞𝐧𝐬𝐡𝐨𝐟 𝟏/𝐀, 𝐑𝐨𝐞𝐬𝐞𝐥𝐚𝐫𝐞.

Door de krachten te bundelen met Maeyaert NV, een specialist in metaalconstructie, bordessen en meer, creëren we een robuuste synergie die ons in staat stelt om een breder scala aan diensten aan te bieden en onze expertise in de industrie te verdiepen. Onze gecombineerde kennis en middelen zullen leiden tot verbeterde efficiëntie, innovatie en kwaliteit, waardoor we nog beter kunnen voldoen aan uw behoeften.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in ons nieuwe thuis en samen een schitterend 2024 te beleven! 

Intense samenwerking tussen Deswarte en Maeyart moet mooie synergie faciliteren

Overname Maeyaert NV

Extra schwung geven aan Werkhuizen Deswarte, Montagebedrijf Deswarte én Maeyaert: met die intentie namen Koen Dejonghe en echtgenote Fabienne Bertrand, onlangs alle aandelen van Johan Maeyaert over. Dat moet leiden tot een sterke synergie tussen deze ondernemingen, gevestigd in respectievelijk Izegem en Oekene. De verticale integratie en het werken met een gloednieuw ERP-pakket zullen een vlotte gang van zaken faciliteren.

Lees het volledige persbericht hier.

Deswarte @ Solids 16 - 17 nov 2022 | Atwerp Expo

Bezoek ons op stand 4016

Op 16 & 17 november 2022 komen professionals in bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen samen om elkaar te ontmoeten en zaken te doen tijdens Solids in Antwerp Expo. Ze krijgen er een mooie kijk op de toekomst van de procestechnologie. Als professional in de solids procesindustrie is dit een cruciaal event.

Registreer tickets via https://bit.ly/3TvJibe

Work in progress Deswarte | Olieraffinaderij

Nieuw opslag silopark 

Een compleet nieuw silopark voor een bedrijf in de voedingsindustrie wordt door Deswarte geëngineerd en ontwikkeld. Dit project heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 10 keer 6400m³. Deswarte levert de silo’s en de mechanische toevoer- en afvoertransporten.

Bekijk onze work in progress video 

https://youtu.be/-eyNQ-yTKms

… to be continued …
 

Partnership Glass und Wolff

Deswarte, specialist in bulkhandling en transportsystemen, en het Duitse bedrijf Glass und Wolff hebben recent een officieel partnership gesloten.

  • Glass und Wolff voorziet de suiker- en aardappelverwerkende industrie van systeemtechnologieën in was- en zuiveringsinstallaties. Deswarte heeft reeds heel wat knowhow in de groente-industrie, de perfecte match voor een duurzame samenwerking!
  • Samen zorgen we voor totaaloplossingen vanaf het ontvangen tot het reinigen en wassen van alle types knolgewassen (bieten, aardappelen, wortelen, knolselder,…).
  • Hun jarenlange ervaring in heavy duty-omgevingen zorgt voor compleet afgewerkte en duurzame projecten.
  • Deswarte zal deze totaaloplossingen vertegenwoordigen in België, Nederland en Frankrijk.

Voor meer info, contacteer info@deswarte.be